Spara på olja och gas

Att byta leverantör av gas eller olja kan vanligtvis spara mycket pengar. I synnerhet webbåldern innebär att taxor enkelt kan jämföras från ditt eget hem från soffan. Det finns dock några saker att tänka på här.

”Den som skriver, skriver!” Är ordspråket i det språkliga, och studier har faktiskt visat att någon som inte ständigt kontrollerar sin tariff själv kör mycket dyrare än någon som följer gällande tullar. Men hur hittar du det billigaste priset? Detta är faktiskt annorlunda för olja och gas. Med olja bör du vara noga med att inte fylla tanken när alla andra gör det, men när det finns liten efterfrågan, till exempel på sommarmånaderna. Under 2017 var efterfrågan hög under våren och senhösten och till exempel var priserna låga i april. Det är bäst att använda en online-jämförelsekalkylator och sedan slå när du har en god känsla – du får verkligen aldrig rätt tid. Gasvärmare finns i nästan varje hushåll och är vanligare än oljevärmare. Detta beror på att gasuppvärmning sparar utrymme, eftersom den som olja inte behöver en tank där råvaran måste förvaras. Detta innebär att ingen förfinansiering automatiskt behövs. Gasmarknaden är också utsatt för fluktuationer, men inte lika starkt som med olja som råmaterial. Därför måste särskilt de fasta priserna jämföras här. Men var försiktig med varaktighet och locka erbjudanden med krediter! Därför måste särskilt de fasta priserna jämföras här. Men var försiktig med varaktighet och locka erbjudanden med krediter! Därför måste särskilt de fasta priserna jämföras här. Men var försiktig med varaktighet och locka erbjudanden med krediter!
Generellt sett bör oljekunder tänka på att byta till gasuppvärmning, eftersom det också finns fördelar när det gäller underhåll, eftersom detta är mindre mottagligt.

Om du behöver en rörmokare i Malmö, kontakta oss!