Reparera under sommaren

Det är äntligen sommar! Och för tillfället spelar temperaturen verkligen med. Uppvärmningen kan växlas till sommardrift, radiatorerna förblir kalla. Så vilken tid på året är närmare att hantera reparationer, utbyten eller förbättringar av värmesystemet?

Många är angelägna om att anpassa sig till effektivitet, kostnadsbesparingar och ekologisk medvetenhet. I praktiken, som specialister på VVS och uppvärmning av konstruktion, upplever vi ofta det annorlunda, och vi vill gärna skriva ned kort vad du kan använda för att säkerställa ökad effektivitet inom värmesektorn.

Det första du behöver göra är att isolera. Värmeledningar är ofta inte eller bara otillräckligt isolerade. Detta behöver inte vara dyrt; Kablar kan isoleras i några enkla steg, värmen behålls och anländer därför dit den ska anlända.

Användningen av mycket effektiva värmepumpar och implementeringen av hydraulisk balansering subventioneras av staten. Nya effektiva värmepumpar sparar mycket el. Äldre modeller kan inte regleras och trots låga uppvärmningsbelastningar fortsätter de att köra med full hastighet vid vissa tider – även om detta inte är nödvändigt alls. De är också ofta stora – helt enkelt för stora för att värmesystemet är installerat och inte anpassat till din personliga konsumtion. Så vinsten är uppenbar – mindre energiförbrukning är miljövänlig, och en effektiv värmepump sparar också din plånbok genom att spara hundratals kilowattimmar.

Värmer inte dina radiatorer längre jämnt, och till och med avluftning är inte längre framgångsrik? Hydraulisk balansering kan då lösa detta problem. Den hydrauliska balanseringen reglerar värmeeffekten på ett sådant sätt att exakt den mängd energi som behövs kommer överallt. Alla radiatorer levereras med den erforderliga mängden varmt vatten och erforderligt tryck. Detta kräver att en specialist samlar in mycket data; Inom några år kommer emellertid kostnaderna för denna åtgärd att amorteras på grund av den enorma energibesparingspotentialen.

Kontakta oss för reparationer eller kontroller som du inte klarar av själv. Våra rörmokare i Malmö gör jobbet åt dig.