Om en nödrengöring är nödvändig

Många vet detta: vattnet rinner inte längre ordentligt i duschen, badkaret eller toaletten. Som ett resultat uppträder obehagliga lukter först nära avloppet och senare även i hushållet. För att åtgärda detta är det viktigt att rengöring av avlopp utförs av en rörmokare, som oss i Malmö.

Hur avloppsreningsföretaget hjälper

Naturligtvis finns det några kemiska vapen och huskurer som även en rörblockering kan bekämpas med. Men du kommer ofta inte så långt med dessa, eftersom många lösningar bara löser blockeringar i början av avloppet. Om problemet är djupare är det bäst att ringa en nödrengöringstjänst. Det finns olika sätt att lösa ärendet. Med den mekaniska avloppsrengöringen med motsvarande spiral- eller svampgummikula kan vanligtvis mycket uppnås. Om detta inte hjälper har rörrengöringsföretagets rörmokare möjlighet att använda rörspolningen för att rensa områden i avloppsröret som också är längre bort. Men om blockeringarna är mer ihållande är spolning ofta inte tillräckligt. Då är kemtvätt ett möjligt alternativ. Även om kemiska medel också finns tillgängliga för försäljning över disk, kan privatpersoner inte uppnå mycket med djup förstoppning. Rörmokare använder också sina resurser för att nå djupare områden i respektive rör. Om de nämnda procedurerna misslyckas är denna metod fortfarande möjlig. Detta förstås betyda metoder där linjen stängs av först. Stoppet kan sedan avlägsnas med tryckluft, värme eller vattentryck.

Vem betalar kostnaderna för rörrengöring

Avlopp är alltid en del av hyresfastigheten. Således måste hyresvärden se till att dessa är i perfekt skick när hyresgäster flyttar in i hushållen. Detta innebär att dräneringsrören måste underhållas på ett sådant sätt att de inte skadas om de används på rätt sätt. Så om blockeringen beror på motsvarande avloppsrör, som sannolikt har förkalkats under några decennier och därför är igensatt, måste hyresvärden betala avloppsrengöringen till nödrörsrengöringstjänsten. Även med problem på kanalen och inte på något sätt med dräneringen från en speciell lägenhet hålls husägaren ansvarig här. Men om hyresgästen orsakade blockering av röret genom att plötsligt kasta för mycket toalettpapper eller sanitetshanddukar i toaletten, eller om hår inte fastnar i avloppssilen utan bara sköljs ner, måste den senare själv betala för det. För övrigt gäller detta också om gästerna har blockerat avloppet, eftersom du som hyresgäst är ansvarig för dina besökare. Saker blir dock komplicerade när utlösaren inte är helt tydlig. Då måste hyresvärden ta över rörrengöringen först. Om hyresgästen ser sin hyresgäst fel, måste han först bevisa det för hyresgästen.

Behöver du en rörmokare i Malmö? Kontakta oss!